Pandora, recursos dona Som professionals de la psicologia i l'educació i desenvolupem iniciatives dirigides a la promoció
social de les dones i programes educatius per l’atenció a les diversitats afectives i sexuals
 
Pandora Psicologia
c/ Les Corts, 10 At. 4a- Barcelona
mail pandora@pandorapsicologia.com
Tel.: 93 129 19 34
Diversitat afectiva i sexual » Materials didàctics  

Parlem de families Parlem de families, llibret Adolescència, identitat i joves Sexualitat, sexisme i joves
 

Parlem de famílies

Pandora psicologia Parlem de Famílies: nens i nenes amb dues mares o dos pares

Amb aquest material pretenem oferir una eina educativa per a professorat de primària i primera etapa de secundària així com per a educadors/ores per treballar la diversitat de famílies, sensibilitzar envers l’existència de les famílies homomarentals i homoparentals i apropar als nens i a les nenes una realitat existent que pot ser desconeixen o sobre la qual poden tenir certs prejudicis i estereotips.

Es tracta d’un material educatiu que consta del llibret Parlem de Famílies: nens i nenes amb dues mares o dos pares, una guia de suport i material annex que l’acompanya.

En concret, en el llibret presentem els treballs realitzats per nenes i nens de 6 a 12 anys on a través de dibuixos i/o petits relats expressen les seves idees envers aquestes famílies.

A la guia de suport es defineixen diferents conceptes amb l’objectiu de proporcionar elements teòrics bàsics relacionats amb la temàtica que s’aborda. A més, amb l’objectiu de facilitar eines que permetin treballar les dinàmiques i el material que es presenta, se’n descriu detalladament el desenvolupament. També s’inclou un apartat amb recursos i bibliografia d’interès.

Per últim, s’adjunta un annex amb els diferents materials necessaris per realitzar les dinàmiques. S’inclou un DVD amb fragments seleccionats de les dues pel·lícules que es treballen a la guia: Mujer contra mujer i Kenia y su familia

 

Parlem de famílies

Pandora psicologia Parlem de families (llibret)

El llibret "Parlem de famílies: nens i nenes amb dues mares o dos pares" presenta l’experiència d’una acció educativa, l’objectiu de la qual és sensibilitzar i conscienciar, fent visible els nous models de famílies existents a la nostra realitat i, en concret les famílies homoparentals i homomarentals.
En aquest llibret presentem els treballs realitzats per nenes i nens de 6 a 12 anys on a través de dibuixos i/o petits relats expressen les seves idees envers aquestes famílies. Amb aquesta iniciativa hem volgut apropar als nens i nenes una realitat existent que potser desconeixen o sobre la qual poden tenir certs prejudicis i estereotips.

Arxiu PDF - Descarregueu el document - (PDF, 1,68 MB.)

 

Adolescència, identitats i diversitat sexual

Pandora psicologia Adolescència, identitats sexuals i diversitat

Material didàctic per treballar a les aules i altres espais de formació el desenvolupament afectiu i sexual dels i de les adolescents tenint en compte la diversitat d’identitats sexuals. S’aborden temes com la transsexualitat masculina i femenina, l’orientació sexual i la necessitat d’afavorir conductes de respecte envers la diversitat afectiva i sexual.

Es tracta d’un material educatiu que consta d’un DVD amb dos vídeos i d’una guia de suport que l’acompanya.

El primer vídeo, "Adolescència, identitats sexuals i diversitat", presenta un recull de diferents dinàmiques dutes a terme als tallers d’educació afectiva i sexual realitzats a aules de 2n, 3r i 4t d’ESO, amb adolescents de 13 a 16 anys.
El segon vídeo, "Diferents, iguals, nosaltres", està pensat per ser visionat amb l’alumnat i consta de quatre entrevistes fetes a dues noies que tenen com a preferència afectiva i sexual les dones i a dos nois transsexuals masculins.

Arxiu PDF - Descarregueu el document - (PDF, 627 KB.)

 

Sexualitat, sexisme i joves

Pandora psicologia Sexisme, sexualitat i joves

Arxiu PDF - Descarregueu el document - (PDF, 392 KB.)

 

Cursos i tallers
Assessoria i atenció psicològica cada dilluns de 16 a 20h a la Coordinadora gai i lesbiana

Colabora Col·labora amb
nosaltres
Facebook Segueix-nos al Facebook Blogger Visita el nostre blog:
pandorapsicologia.blogspot.com